tisdag 16 juni 2009

En dag på veterinärkliniken



Idag var vi på Veterinärkliniken här i Veddige å röntgade Eyota å Alo HD å AD.

Eftersom de skulle sövas lite lätt så skulle vi vägas å Eyota lilla tösen vägde 26kg,de andra tikarna jag har väger ju ca 31kg men lillan växer ju lite till så hon kan ju gå upp några kilo.

Alo stora killen vägde redan 41kg å han lär ju väga säkert ca45kg som vuxen tror jag för jag tycker att han det senaste blitt något smal trots att han äter som en häst he he,men det e ju en växande unghane med enorm energi så det e bara lägga på lite extra mat som Alo glatt vräker i sig.


Både Alo å Eyota var jätteduktiga på kliniken,Eyota gick fram till allt å alla men när vet.bara skulle titta på henne så var det lite jobbit men matte putta fram lilla sessan å sa att hon skulle stannna å då stod hon kvar å sedan charmade hon alla,de tyckte vår lilla sessa var så nätt å söt å sååå duktig.

Vet.tyckte Alo var jätteduktig,duktig kille sa hon å Alo sträckte på sig.Alo gick åsså fram till allt å alla men lite mer rätt på kanske he he å lite gnällig var Alo killen å ville skälla på en hund som skällde på honom men matte sa ifrån å då blev det lite gnäll istället,ville ju fram å kålla läget ju......Vet. å sköterskan sa att Alo e en typisk schäferhane som ska kålla all.Schäfrar e ju lite gnälliga å så men matte har ju inte haft Alo killen från början å den första tiden e ju så viktig med hunden,Eyota sessan var däremot tyst å lugn ,det blev ju Alo sedan me så de var allt över förväntan me de små rackarna.


Men aj aj aj så sprutan stack där bak på låret tyckte Alo som skrek som om de skulle ta livet av honom,Eyota tösen sa inte ett knyst men se pojkar kan vara sjåpiga ibland he he,nä man vet ju inte om vet.stack på en öm punkt eftersom Alo gärna ville vända sig å se vad hon skulle där bak å göra hi hi hi.....


Vi fick köra in med våran malamute Jack senare under dagen så det var vet.klinik hela dan,hade tagit med honom i bilen me Alo å Eyota men vet. hade inte tid att titta på honom då så han fick en tid senare på dan.

Jack har ju börjat halta så hemskt på vänster bak,speciellt efter långprom. så vi fick åka å se vad det kunde vara,tassen o.s.v hade jag redan kållat så visste att det inte var något med den,misstänkte däremot att det var höften som var sliten å så var fallet.....

Efter flera röntgen plåtar på knä,rygg,höft o.s.v så visade det sig att vänster höft var utsliten å vi fick order av vet. att ta glucosamin,fiskolja å smärtstillande när det behövs.Fiskolja å glucosamin ger jag ju redan så det var bara smärtstillande som skulle till,sedan så ska vi gå oftare med honom då han t.e.x går å lägger sig när vi kommer till en äng där alla andra hundarna tycker det är kul att springa å leka.

De ska starta ett hundrehab. med vatten träning på vår vet.klinik tack å lov så då kommer Jack att bli stamkund där,Jack ääälskar vatten,så nu så här på sommaren så tänkte vi köpa en liten bad pool som han kan simma i,det e ju bra för muskulaturen å han älskar ju som sagt att bada.


De är jobbit när hundarna blir gamla,nu har vi 3st haltande artros hundar men Buster å Warro som är de andra två har blivit mkt stärkta i sina muskler av träning i bergen med klättring o.s.v för de tar det lungt å vi går sakta å lungt.Men då i skogen så ska ju Jack filbunken själv ha super skoj så han hoppar upp å flänger ner för branter o.s.v så tyvärr blir han ju bara sämre av det men jag får väl se till att han tar det lungt i fortsättningen,bara det att han kommer tycka att det är trååååkigt då men men vad att göra.....

Ca.4500kr kostade denna dagen för oss på vet.kliniken,som hittat he he,ja herreguuuu........


Nu väntar jag iallafall med spänning på HDå AD resultaten på Alo å Eyota......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar